Nimbový Rostliný Olej 100 m Rostlinné oleje

 
 

Za studena lisovaný nimbový olej získaný z plodů stálezeleného okrasného stromu Azadirachta Indica. Můžeme ho také nalézt pod názvem nimba nebo zederach indický. Pro své blahodárné účinky je považován za vysoce cenný poklad Indie.

Běžná cena Více informací v tabulce variant
Ušetříte 51 Kč (–9 %)
od 199 Kč
Kategorie Zdraví
Zvolte variantu
Nimbový Rostliný Olej 100 m  Rostlinné oleje Kód produktu 6641 1ks: 1ks Skladem
Můžeme doručit do: 5.10.2020
199 Kč
   
Nimbový Rostliný Olej 100 m  Rostlinné oleje Kód produktu 6642 3ks: 3ks Skladem
Můžeme doručit do: 5.10.2020
597 Kč 546 Kč
   
 

Za studena lisovaný nimbový olej získaný z plodů stále zeleného okrasného stromu Azadirachta Indica. Můžeme ho také nalézt pod názvem nimba nebo zederach indický. Pro své blahodárné účinky je považován za vysoce cenný poklad Indie. V Indii je znám po tisíce let, a to zejména pro obsah komplexně aktivních látek, které po dalších výzkumech potvrdili antibakteriální, antimykotické a antivirové účinky. Nimbové semeno obsahuje skupiny sekundárních metabolitů včetně známého azadirachtinu, který tyto skvělé účinky společně vytváří.

Strom kvete drobnými bílými květy, ze kterých poté vykvetou plody podobné olivám. Jádra mohou obsahovat až 50% oleje. Vylisovaný olej může mít až tmavě hnědou barvu. Charakteristickým znakem je jeho silný, pomalu až odpudivý zápach připomínající vůni koření. Se zjištěním, jak všestranné je jeho použití, vám vůně ale nebude překážet. Při pokojové teplotě může olej tuhnout.

Díky jeho insekticidním vlastnostem ho lze využít jako přírodní pesticid proti zahradním škůdcům. Antibakteriální účinky nimbového oleje mohou ničit bakterie a parazity. Je proto oblíbený v péči o domácí mazlíčky, především při kožních potížích a odpuzení havěti.

Použití jako surovina.

Olej není vhodný pro vnitřní užití.

Nepoužívejte při těhotenství.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Český botanický název: Zederach indický (nimba)
Anglický název: Neem oil
Latinský název: Melia Azadirachta Seed Oil
Země původu: Indie


Nimbový olej můžete kombinovat s esenciálními oleji a ošetřit tak podrážděnou nebo problematickou pokožku, včetně malých ran a oděrek. Díky svým antibakteriálním, antimykotickým a antivirovým účinkům ho můžete využívat v péči o lupy, kdy jemnou masáží budete olej vtírat do pokožky. Z hlediska dermatologie se doporučuje k pomoci při lupénce, ekzému, planých neštovic nebo pásovému oparu. Antivirové účinky jsou využitelné při pomoci problému s bradavicemi. Z hlediska kosmetického ho můžeme využít při čištění pleti, zabránění tvorbě červených vyrážek a černých teček (komedonů). V péči o vlasy je vhodný pro vlasový zábal. Olej je možné využít jako repelent pro komárům, vším a zvířecí havěti, která se vyskytuje v srsti zvířete.

Dle NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 432/2012 ze dne 16. května 2012 má Zederach indický povolená následující zdravotní tvrzení:

  • Podporuje přirozenou obranyschopnost a normální stav trávicího traktu.
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.