Šípkový Rostliný Olej 50 ml

 
 

 100 % Přirodní Jojobový olej se získává lisováním semen simondsie čínské (jojoby čínské), někdy označované rovněž jako pouštní ořech. Používá se v kosmetice a při masážích. Je vhodný pro jakýkoliv typ pleti. Velice dobře se roztírá, má výbornou vstřebatelnost a na pokožce zanechává příjemný hedvábný mat, pokožka zůstává vláčná a elastická.. Přestože se nazývá Jojoba čínská , z této země nepochází.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do
5.10.2020
265 Kč    
Kód produktu 6510
Kategorie Rostlinné oleje
 

Za studena lisovaný šípkový olej pocházející z rostliny Růže šípkové (Rosa canina). Růže šípková je keřovitá opadavá rostlina, která při svém růstu vytváří rozkošatělý ostnatý keř dosahující do výšky i několika metrů. V květnu a červnu kvete růžovými nebo bílými květy. Po opylení se z nich koncem září vyvinou jedlé, lesklé, červené, 2–3 cm dlouhé šípky. Jde o volně rostoucí druh růže ve střední Evropě. V Rusku patří k nejcennějším olejům vůbec, u nás patří mezi méně tradiční, zato po vyzkoušení, se stává velmi oblíbeným. Díky svému vysokému obsahu karotenoidů má výraznou žlutou až tmavě žlutou barvu a příjemné šípkové aroma. Tradičně se míchá s jinými oleji, např. šípkový, mandlový a avokádový nosný olej s pár kapkami esenciálního oleje levandule. Samostatně ale také působí skvěle. Patří do kategorie suchých olejů – nezanechává mastný povlak, dobře se vstřebává.

Použití jako surovina.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Český botanický název: Růže šípková
Anglický název: Rosehip oil
Latinský název: Rosa Canina Seed Extract Oil
Země původu: Francie

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.