OLEJ Z HROZNOVÝCH JADER, 200 ML

BEWIT GRAPE SEED OIL

VITIS VINIFERA SEED OIL

 

Rostlinný, za studena lisovaný olej. Rostlinné oleje jsou nazývány tekutým světlem. Jsou zásobárnou energie a mnoha jedinečných látek a živin. Použití jako surovina.

Můžeme doručit do:
12.12.2019
Skladem
Kód: 6516
278 Kč

Olej z hroznových jader řadíme mezi ty vzácnější, jelikož ho získáváme z malých jader plodů révy vinné (Vitis vinifera). V každé hroznové kuličce vína jsou ukryta hroznová jadérka a ty se většinou mechanicky na sítech oddělují při výrobě vína z tzv. matoliny. Matoliny jsou zbytkové výlisky po vylisování vína nebo také jiného ovoce.

Surový olej je potřeba zbavit tříslovitých látek procesem rafinace. Bez tohoto procesu by olej zůstal velmi trpký. Rafinací se získá velice kvalitní olej, využívá se proces deodorace, který olej zbaví nepříjemných pachových složek. Proces probíhá za vakua, a tak nedochází k oxidaci oleje za vysokých teplot, která je spotřebiteli většinou vytýkána. Mnohem vyšší teplotní změny olej dosahuje při kuchyňské úpravě.

Výživová hodnota rafinovaného oleje v porovnání s olejem za studena lisovaným je v podstatě stejná.

Pečlivě získána jadérka hroznového oleje obsahují přibližně 90 % nenasycených mastných kyselin, z toho esenciální mastná kyselina, kyselina linolová zaujímá největší podíl. Přísun esenciálních mastných kyselin je velmi důležitý, neboť víme, že tyto kyseliny si naše tělo nedokáže samo syntetizovat. Laboratorní analýzou máme potvrzený obsah kyseliny linolové přes 70 %.

Hroznový olej je velmi jemný, má lehký nádech zeleného zbarvení. Olej je známý svým vysokým, přirozeně se vyskytujícím obsahem OPC (Oligomeric proanthocyanid complex) – komplex oligomerních prontokyanidinů, který působí jako silný antioxidant.

Může být Vaším pomocníkem ve studené kuchyni a kosmetické péči.

Použití jako surovina.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Český botanický název: Vinná réva
Anglický název: Grape seed
Latinský název: Vitis vinifera
Země původu: Čína